Catherine Ruys, HR consultant en organisatiecoach

Workshop “Bemiddelen in de natuur”

Posted by DCR_consult in Geen categorie, Nieuws | 0 comments

Op vrijdag 3 april 2020 organiseer ik de workshop “Bemiddelen in de natuur”. Deze workshop gaat door op het domein van de Assebroekse Meersen.

Focus van de training

Elke bemiddelaar herkent het wel:  betrokken partijen zitten aan de start van de bemiddeling vaak zeer vast.  Vast in hun stellingen,  in hun lichaamstaal,  in hun oordelen over de ander.  Dit te doorbreken en partijen uit die bevroren houding te halen, is een belangrijke uitdaging voor de bemiddelaar.

Door partijen samen te brengen in de setting van de natuur (een natuurgebied,  een bos, het strand,…) brengen we door het fysieke stappen alleen al, gezamenlijke  beweging binnen in de bemiddeling. De bemiddelaar maakt vervolgens gebruik van de natuur om partijen over hun eigen belangen , waarden en behoeftes te doen spreken via metaforen.  Deze beelden ontdekken ze zelf en laat hen ook toe de ander beter te ontdekken.  Hierdoor ontstaat een dynamiek die men zelden kan tot stand brengen aan een tafel in een kantoor of in een gesloten ruimte op een stoel.

Inhoud:

We vertrekken van de thema’s  waar de bemiddelaar,  afhankelijk van elke situatie mee werkt en de basisvaardigheden die de bemiddelaar inzet.  We  verbinden deze met elementen die we in de natuur ontmoeten om een doorbraak of oplossing in het conflict te bewerkstelligen.

Thema’s  in bemiddeling waar de natuur inspiratie kan bieden:

Waarden/Belangen/Noden/Bezorgdheden/Verleden erkennen/Verleden plaats geven of loslaten/Wat staat in de weg/Van eis naar verzoek /Verbinding /Gekwetst zijn/Herstel/Besluitvorming/hiërarchie/Macht/Ankerpunten in de toekomstige samenwerking of in het samenleven/Gewenste toekomst/Waardering,…

Basisvaardigheden die de bemiddelaar inzet en waar de natuur ondersteunend in kan zijn:

Exploreren/Benoemen/Reflecteren/Verdiepen en verbreden/Herkaderen/Uitdagen/Confronteren/Volgen/Vragen stellen/meerzijdige partijdigheid/Afspraken stimuleren,…

Tijdens de workshop leer je hoe je de natuur kan inzetten als neutrale derde partner bij de bemiddeling. Na de workshop kan je een telefonisch advies krijgen van Catherine om je eerste bemiddeling in de natuur voor te bereiden.

Trainer: Catherine Ruys

Catherine Ruys is  sinds 10 jaar erkend sociaal bemiddelaar en  organisatie- en strategisch HR-consultant, assessor  en loopbaancoach. Ze begeleidt doorbraken bij verandering of bij conflict. Ze is de auteur van diverse publicaties en wordt als experte vaak gevraagd om een bijdrage te leveren in dossiers en congressen.  Haar workshops zijn ernstig onderbouwd en krijgen vorm door een uitgebreide praktijkervaring.

www.dcrconsulting.be
www.linkedin.com/in/catherineruys/

Praktisch

Trainingslocatie:
Ingang van de Assebroekse Meersen op de kruising tussen de Kerklaan en de Kerkdreef te Ver Assebroek,  Brugge.

Data & tijdstip
Vrijdag 3 april 2020,  van 8u00 tot 14u30

We werken in  het natuurgebied van 8u00 tot 13u00,  daarna volgt een lichte lunch in het Leenhof,  brasserie aan de ingang van het natuurgebied. Tijdens de lunch licht Catherine de syllabus toe en maakt ze verder praktische afspraken. 

Wat breng je mee?
Voorzie aangepaste kledij,  zorg dat je warm gekleed bent en  voorzie indien nodig regenkledij en  schoeisel.  De opleiding gaat door ook als het koud is en het regent!  Wij voorzien een cursus en alle andere materialen die nodig zijn om deze opleiding tot een goed eind te brengen.

Cursusmateriaal:
Een beknopte maar inspirerende syllabus voorzien we ter plaatse.

Deelnemers

Maximum 8 deelnemers per groep

Prijs

390€, BTW exclusief.  Inclusief: opleiding, beknopte syllabus, lunch, telefonisch adviesgesprek ter voorbereiding en/of opvolging van  je eerste bemiddeling in de natuur.

Erkenningen

  1. We zijn erkend dienstverlener KMO-portefeuille met nummer DV.0227454 waardoor je 30% subsidie kan krijgen op het bedrag van 370€:  de opleiding min de kosten voor catering
  2. Deze opleiding is erkend door de Federale Erkenningscommissie voor 6 uur opleiding

Inschrijven

Stuur een mail naar catherine.ruys@telenet.be of bel 0495/310771 om het inschrijfformulier te ontvangen.

Comments are closed.