Catherine Ruys, HR consultant en organisatiecoach

Workshop “Bemiddelen in de natuur”

Posted by DCR_consult in Nieuws | 0 comments

Op maandag 21 juni 2021 en vrijdag 2 juli organiseerde ik de eendaagse workshop “Bemiddelen in de natuur”. Deze workshop ging door in de omgeving van Koekelare.

Focus van de training

Elke bemiddelaar herkent het wel:  betrokken partijen zitten aan de start van de bemiddeling vaak zeer vast.  Vast in hun stellingen,  in hun lichaamstaal,  in hun oordelen over de ander.  Dit te doorbreken en partijen uit die bevroren houding te halen, is een belangrijke uitdaging voor de bemiddelaar.

Door partijen samen te brengen in de setting van de natuur (een natuurgebied,  een bos, het strand,…) brengen we door het fysieke stappen alleen al, gezamenlijke  beweging binnen in de bemiddeling. De bemiddelaar maakt vervolgens gebruik van de natuur om partijen over hun eigen belangen , waarden en behoeftes te doen spreken via metaforen.  Deze beelden ontdekken ze zelf en laat hen ook toe de ander beter te ontdekken.  Hierdoor ontstaat een dynamiek die men zelden kan tot stand brengen aan een tafel in een kantoor of in een gesloten ruimte op een stoel.

Inhoud:

We vertrekken van de thema’s  waar de bemiddelaar,  afhankelijk van elke situatie mee werkt en de basisvaardigheden die de bemiddelaar inzet.  We  verbinden deze met elementen die we in de natuur ontmoeten om een doorbraak of oplossing in het conflict te bewerkstelligen.

Thema’s  in bemiddeling waar de natuur inspiratie kan bieden:

Waarden/Belangen/Noden/Bezorgdheden/Verleden erkennen/Verleden plaats geven of loslaten/Wat staat in de weg/Van eis naar verzoek /Verbinding /Gekwetst zijn/Herstel/Besluitvorming/Hiërarchie/Macht/Ankerpunten in de toekomstige samenwerking of in het samenleven/Gewenste toekomst/Waardering,…

Basisvaardigheden die de bemiddelaar inzet en waar de natuur ondersteunend in kan zijn:

Exploreren/Benoemen/Reflecteren/Verdiepen en verbreden/Herkaderen/Uitdagen/Confronteren/Volgen/Vragen stellen/Meerzijdige partijdigheid/Afspraken stimuleren,…

Tijdens de workshop leer je hoe je de natuur kan inzetten als neutrale derde partner bij de bemiddeling. Na de workshop kan je een telefonisch advies krijgen van Catherine om je eerste bemiddeling in de natuur voor te bereiden.

Trainer: Catherine Ruys

Catherine Ruys is  sinds 10 jaar erkend sociaal bemiddelaar en  organisatie- en strategisch HR-consultant, assessor  en loopbaancoach. Ze begeleidt doorbraken bij verandering of bij conflict. Ze is de auteur van diverse publicaties en wordt als experte vaak gevraagd om een bijdrage te leveren in dossiers en congressen.  Haar workshops zijn ernstig onderbouwd en krijgen vorm door een uitgebreide praktijkervaring.

www.dcrconsulting.be
www.linkedin.com/in/catherineruys/

Praktisch

Locatie:
We spreken af aan de ingang van het Huis van de Dialoog, Noordstraat 1, 8680 Koekelare.

Datum & tijdstip
Maandag 21 juni, van 8u00 tot 14u00

OF

Vrijdag 2 juli, van 8u00 tot 14u00

We werken in  het bos van 8u00 tot 13u00,  daarna lunchen we samen.

Tijdens de lunch licht Catherine de syllabus toe en maakt ze verder praktische afspraken. 

Wat breng je mee?
Voorzie aangepaste kledij, zorg dat je warm gekleed bent en voorzie indien nodig regenkledij en schoeisel. De opleiding gaat door ook als het koud is en het regent!

Cursusmateriaal:
Een beknopte maar inspirerende syllabus voorzien we ter plaatse.

Deelnemers

Maximum 6 deelnemers per groep

Prijs

390€, BTW exclusief. 

Inclusief: opleiding, beknopte syllabus, lunch, telefonisch adviesgesprek ter voorbereiding en/of opvolging van  je eerste bemiddeling in de natuur.

Erkenningen

  • Deze opleiding is erkend door de Federale Erkenningscommissie voor 6 uur opleiding

Inschrijven

Stuur een mail naar catherine.ruys@telenet.be of bel 0495/310771 om het inschrijfformulier te ontvangen, of download de inschrijffiche hieronder en stuur ze ingevuld terug op bovenvermeld emailadres.

.

Tags: , , ,

Comments are closed.