Skip to content

Uit de comfortzone? Ja, graag!

panda

Uit de comfortzone? Ja, graag!

Ja, uit de comfortzone! Daar dacht ik aan toen ik vorige week het filmpje zag van de kleine Pandabeer Tian Bao. Die kleine beer is zijn park ontgroeid, alsook het verfrommelde lakentje dat erin ligt en dat misschien door een attente verzorger bedoeld is als troost. De beelden laten ons de ijverige zoektocht zien van Tian naar de plek in het park waar de vloer toch wat minder ver lijkt, of daar waar de grond nét wat zachter oogt om op neer te vallen. Over het park klimmen lukt steeds beter, en toch blijf je als toeschouwer in de opeenvolgende pogingen ook wel de schrik voelen: stel dat aan de overkant toch niets te vinden is, stel dat ik me pijn doe bij het vallen, stel dat …

De beelden deden me denken aan de uitspraken die ik vaak hoor in mijn praktijk als loopbaancoach: ‘ik zal minder verdienen’, of ‘ik ga op woensdag niet meer thuis kunnen zijn voor de kinderen’ tot ‘ach ja, het zal overal wel iets zijn zeker’,… Het is o zo herkenbaar; eenmaal we dreigen uit onze comfortzone te moeten komen zijn we allemaal kleine Tian Bao’s!

Loopbaancoaching helpt je om je vragen, bezorgdheden en bezwaren tegenover verandering in kaart te brengen én om ze te situeren tegenover je professionele doelstellingen. De bedoeling ervan is vooral om angsten, twijfels en risico’s een juiste plaats te geven: niet te groot én niet te klein. Waar nodig en nuttig ontwerpen we een plan B, zodat ook de onzekerheid een plaats krijgt in het totale plaatje.

Resultaat: groeiende veerkracht, zoals Tian Bao ons toont bij het verlaten van zijn vertrouwde habitat.

Heb je interesse in een vrijblijvend kennismakingsgesprek? Bel gerust op 0495/310 771 of vul het contactformulier in op www.dcrconsulting.be

Je kan bij mij terecht met loopbaancheques, waardoor je slechts 40 € per cheque zelf betaalt.
zicht-op-toekomst