Catherine Ruys, HR consultant en organisatiecoach

Als procesbegeleider loods ik je organisatie door tal van uitdagingen. Elke organisatie is uniek, en elke vraag is anders. Daarom kies ik als consultant resoluut voor maatwerk. Dat combineer ik met een scherp inzicht en een gedegen kennis over HR en organisatieontwikkeling. Zo krijg je precies wat je zoekt: professionele begeleiding zoals jij het wil.

Mensen vormen het levende en unieke DNA van je organisatie. Het human resource management is dan ook een afdeling waar zich vaak ingrijpende uitdagingen voordoen. DCR consulting benadert jouw vragen als kansen:

 • Waar vind je de hefbomen om de HR policy van je organisatie te verbeteren? Lees meer.
 • Op zoek naar een toffe teambuilding? Lees meer.
 • Hoe maak je een doorbraak in een moeizaam proces? Lees meer.
 • Hoe verander je de organisatiestructuur?
 • Hoe krijg je de productiviteit van een team omhoog?
 • Hoe pak je een fusietraject systematisch aan?
 • Hoe vergroot je de tevredenheid en het engagement van je medewerkers? Lees meer.
 • Hoe zorg je voor een innoverend en doordacht personeelsbehoeftenplan?
 • Hoe ontwikkel je de competenties van medewerkers?
 • Hoe maak je concreet werk van interne communicatie?
 • Hoe wordt de HR-afdeling een volwaardig HR business partner?
 • De Quick scan voor Colleges: hoe werkt het? Lees meer.
 • Hoe zet je een systeem op van kennisdeling?

Meer weten? Stuur me een bericht.

Dankbaar voor je hartverwarmende én poëtische post op Linkedin, Catherine. Blij jou te hebben leren kennen als een enthousiaste én zeer competente HR consultant, coach, bemiddelaar, … het was een eer om getuige te zijn van al jouw expertise en dit in een sfeer van gemoedelijkheid , ik bedoel hiermee vooral een veilig en open leerklimaat J. Hopelijk kruisen onze wegen elkaar nog eens … het gaat je verder goed.

AM, deelnemer aan opleiding

Onze consulting opdracht was een redelijk complexe vraag, want wij zijn een uniek en zeer gespecialiseerd bedrijf. Catherine heeft voor ons gewerkt in een heel open en klantgerichte sfeer zonder enige vooringenomenheid of vooroordeel. De timing en het budget waren correct ingeschat en zijn dan ook strikt gerespecteerd. Inhoudelijk is de werkwijze continu en soepel bijgestuurd, zowel wat betreft de structuur van het rapport toe als wat betreft de te contacteren personen/diensten en de beschikbaarheid. De inbreng van Catherine is zeer professioneel. Als klant konden wij terugvallen op haar uitgebreide ervaring en expertise op diverse beleidsdomeinen, gaande van strategisch management tot en met specifieke HR materies. Een duidelijke visie op de toekomst van ons bedrijf en de vertaling daarvan naar onze bedrijfsvoering en onze HR policy is het resultaat van deze samenwerking. Wij hebben dan ook besloten verder op Catherine beroep te doen voor de uitvoering van de conclusies van de audit.

Luc Maertens, MBZ

Catherine neemt de haar toevertrouwde opdracht echt helemaal ter harte. Ze is meteen mee met het verhaal en levert zeer waardevolle input bij het uitwerken van het concept. Haar ervaring en expertise garanderen ons een boeiende en inspirerende aanpak die perfect aansluit bij de noden van ons bedrijf.

Eveline Verdonck, Unique

Ik heb met Catherine zeer nauw samengewerkt in verschillende projecten in steden en gemeenten. De uitdagingen en de complexiteit waar we in de projecten voor stonden waren soms groot, maar Catherine’s optreden werd steeds gekenmerkt door een rustige vastberadenheid, een zeer grote vakkennis gecombineerd met een luisterend oor voor de betrokkenen. Zij toont empathie wanneer het aangewezen is, werkt zeer flexibel, en tegelijkertijd verliest ze nooit de doelstellingen van het project uit het oog.

Myriam Parys, Idea Consult

De bijdrage van Catherine in het programma Talentmanagement mocht gerust een hele dag duren! We hebben van haar handige en concrete tips gekregen om in onze onderneming concreet aan de slag te gaan met talentontwikkeling.

Een deelnemer,

Catherine, vooreerst wil ik je nog eens héél hartelijk bedanken voor jouw inbreng tijdens deze opleiding.
Je positieve feedback en houding is een fantastische insteek, zelf merkte ik meestal slechts 20 à 30 % van je positieve bevindingen bij de oefeningen.
De wijze waarop je iedereen betrekt en aanmoedigt om “zich te gooien” vind ik ook heel sterk.

Hubert, deelnemer,

Catherine, het geeft me zo veel goeie energie om met u te mogen samenwerken.

Zo inspirerend !

Thanks.

Veerle, collega,

Het was een superleuke en interessante opleiding! Goed gegeven door een boeiende en aangename lesgeefster! Jammer dat het voorbij is!

iemand die een opleiding volgde,