Skip to content

Coaching / Loopbaanbegeleiding

Coaching is altijd maatwerk. Grosso modo ga ik na een verkenning en verdieping van de vraagstelling samen met de klant na welke opties er zijn, welke er nog meer kunnen zijn en welke acties de opties met zich meebrengen. We zoeken belemmeringen en hulpbronnen op en maken een actieplan op.
Ik werk vanuit een kantoor te Gent en te Brugge en biedt ook coaching in de natuur aan. Klanten gaan dan samen met mij op stap in een bos, aan het strand of in een natuurgebied . We maken gebruik van de kansen die de natuur aanbiedt om terug te verbinden: met zichzelf, met de natuur en met de behoefte die in de vraagstelling schuilt. De krachtige ervaring van coachen in de natuur is bijzonder helpend om stappen vooruit te zetten naar een beter professioneel functioneren, een betere beslissing, een uitweg of naar datgene wat nodig is. Loopbaanbegeleiding bied ik aan als vertegenwoordiger van Empowering People.

Bij DCR consulting vind je een betrouwbaar klankbord.   Vanuit mijn jarenlange ervaring adviseer en ondersteun ik klanten bij het nemen van beslissingen rond zakelijke of management issues. Mijn opleiding als coach helpt je om de juiste route te bepalen, niet alleen omtrent het hoe maar ook over het wat. Ik stuur je niet met lege handen in zee en reik je daarom handvaten en beproefde instrumenten aan. Zo houd je zelf de touwtjes in handen.

Ben je manager, leidinggevende of bestuurder, dan kan ik je bijstaan bij volgende beslissingen of delicate kwesties:

  • Hoe objectiveer je de beslissing om een bepaalde dienstverlening uit te besteden of af te bouwen?
  • Hoe onderbouw je een belangrijke strategische keuze en weet je ze helder te communiceren en overtuigend te brengen?
  • Hoe ontsla je medewerkers op een correcte en faire manier? Meer lezen?
  • Hoe creëer je draagvlak voor een reorganisatie die op interne tegenstand stoot ?

 

Als professional zijn er ook wel eens momenten dat je bepaalde vragen rond je loopbaan hebt:

  • Je loopt vast in je huidige functie. Hoe vind je jouw drive terug?
  • Je wil graag eens iets anders doen. Hoe zet je de eerste stap?
  • Je ondervindt vaak dezelfde moeilijkheden. Hoe kan je dit vermijden?
  • Je twijfelt of je je job goed doet. Hoe kom je dat te weten?
  • Je komt in een conflictsituatie terecht. Hoe raak je daar weer uit?
ER, architect:

‘Deze begeleiding was voor mij ontzettend nuttig en heeft een grote meerwaarde betekend in mijn traject omtrent mijn zoektocht. Ik kreeg levenslessen die ik kan meenemen in mijn verdere loopbaan’.
SD, zaakvoerder:

‘Catherine paste de zeer krachtige methodiek van progressief zelfreflecterende coaching toe.
Dat leidde tot verschillende Aha-Erlebnissen.
Zeer aan te bevelen!’
WN:

‘Ik ben zeker ook u Catherine, enorm dankbaar voor de inzichten die bijgebracht zijn. Ik ben
van een ontredderd persoon terug geworden tot iemand die zich kan plaatsen in een omgeving
waarvan ik goed aanvoel wat ik wens en wat niet. 
Merci voor wat je gedaan hebt, jouw luisterend oor en je goed getimede prikken die me deden
reflecteren. 
Het leven is een mooie reis vol opportuniteiten en momenten die als kernherinnering
opgeslagen worden. 2022 zal ik niet snel vergeten. Dank je voor jouw steun en hulp.’
KC:

‘Nogmaals bedankt voor de leuke samenwerking en begeleiding, dit duwtje had ik echt wel
nodig. Ik hoop dat ik snel een leuke job vind met voldoende uitdaging. Ik ben heel blij dat ik
tot bij u gekomen ben. Merci!’
CV, Algemeen Directeur:

‘Dank je wel voor je steun en inspiratie, voor het toevoegen van de juiste ideeën in discussies
binnen onze Raad van Bestuur, voor de positieve energie die van je afstraalt. Dit alles heeft
me geholpen om onze organisatie door woelige watertjes te leiden. Je bent een kanjer!’
S , coachee:

"Beste Catherine, h
ier ben ik dan met een woordje van dank.
Wat niet in mezelf zou opgekomen zijn maar wat voor mijn werkgever blijkbaar een goeie zet was om es alles op een rijtje te zetten en met een buitenstaander te praten… in dit geval met jou.
De 1ste sessie luisterde jij als geen ander en er werden tips gegeven en voornemens gemaakt… de 2e sessie enige tijd later mocht ik kiezen op welke locatie.
Jij wist als geen ander hoe een omgeving als in de natuur de ideale plek is om te luisteren en vergelijkingen te maken … daar stond ik wel eventjes bij stil.
Confronterend met je lichaam maar wat je ook een enorme boost geeft om opnieuw er tegen aan te gaan maar in harmonie met jezelf en de natuur.
En inderdaad ik recupereer nu verder maar de natuur moest ook ferm recuperen na zo’n te warme zomer… dat was de waarheid.
Catherine nog es een dikke merci…je bent een krak in je vak …ik hoop dat je nog veel mensen mag ondersteunen op die manier … ik ben vol lof en het gaat je goed."
Een leidinggevende:

"Catherine, de drie sessies bij jou hebben mij deugd gedaan. Zeggen dat de Bijbelse schellen van mijn ogen gevallen zijn, is misschien wat overdreven, maar mijn ogen zijn toch wel open gegaan voor dingen waar ik in het verleden misschien te snel voorbij aan ging. Dat je niet alleen bent wat je doet bijvoorbeeld, maar ook hoe je jezelf presenteert, en hoe men kijkt naar je. Perceptie is misschien niet alles, maar toch bijna…

Ik was al overtuigd van het belang van communicatie, maar ik heb geleerd dat dit belang niet kan worden overschat. Daarom niet noodzakelijk méér, maar wel beter communiceren leidt tot duidelijkere afspraken, snellere reactie en eigenlijk zelfs productiviteit.

Je hebt me geholpen om wat ik zelf al wist dat moest gebeuren, onder ogen te zien, en er aan te beginnen.
Verandering, ook van leiderschapsstijl, is altijd een beetje onwennig. Maar nu zie ik er beter beginnen aan, en doe ik het ook.

Ik dank je. Ik ben er beter van geworden, en mijn team ook."

Iemand die loopbaanbegeleiding volgde:

"Ik loop al lang met het idee dat er iets moest veranderen in mijn
loopbaan maar ik wist niet precies wat.
Na de loopbaanbegeleiding bij Catherine sta ik hierin een heel stuk verder. Door het werken aan de verschillende puzzelstukjes condenseren de zaken zich. Plots kon alles op één A4tje, en dan besefte ik ‘Ja, dàt is het wat ik wil’.

De zaken komen in een stroomversnelling nu ik een concreet doel, een actieplan en een timing heb. Catherine hielp me op een vlotte, professionele manier om terug te laten opborrelen wat ik in mij heb. Ze bracht structuur in mijn denken en heeft af en toe ook wel zaken in een andere context of daglicht geplaatst, me wat uitgedaagd, uit de vele woorden precies die eruitgehaald die echt van belang zijn. Dankjewel, Catherine!"

Een cliënt loopbaanbegeleiding:

"Catherine, hierbij wil ik u nog eens nadrukkelijk en van harte bedanken voor de sessies loopbaancoaching die ik heb doorlopen met u.

Ik hou hier bijzonder positieve gevoelens aan over en vind het verbazingwekkend hoe dit op zo’n korte termijn tot stand is gekomen.

Je hebt me nieuwe inzichten gebracht, vooral mijn ondernemende factor heb je terug naar boven gevist en ter sprake gebracht.Ik weet nu ook beter welke waarden voor mij onmisbaar zijn in mijn job.

Dit alles is blijven nazinderen bij mij. Het heeft absoluut meegespeeld in mijn beslissing en de keuze voor mijn nieuwe job. Dankjewel!"

PVH , coachee

"Catherine, bedankt om mijn leven in het afgelopen jaar terug op de rails te zetten en mij terug in mezelf te laten geloven. Je hebt ervoor gezorgd dat ik mijn jaar met een goed gevoel heb kunnen afsluiten en dat ik terug sta waar ik moet staan. Je ben het mooiste hoofdstuk van dit jaar en ik neem alles mee naar de toekomst. Bedankt voor alles."
AR , coachee:

"Catherine, jouw berichtje deed me veel plezier! Ik las het net voor ik vertrok naar het sollicitatiegesprek. Het was een fijn duwtje in de rug. Het is goed verlopen en afgelopen: ik heb een contract getekend! Dank voor je steun en vriendschap."
PO, manager:

‘Catherine is gevat. Geen voorspelbare antwoorden uit de standaardliteratuur over management en zelfzorg, maar wel spitante insteken die confronteren en inspireren. Catherine luistert zeer scherp en doet je daardoor ook beter naar jezelf luisteren. Het uiteindelijke resultaat? Een
sterkere en plezantere mindset waarmee ik echt verder kan.
Gegroet en nogmaals dikke merci voor de boeiende rit.’
AV, manager:

‘Catherine is een coach die fantastisch kan doorgronden.’ De intense samenwerking heeft ervoor gezorgd dat een jobverandering niet de oplossing zou zijn voor mij maar vooral hoe ik dicht bij mezelf kan blijven. Tools werden aangereikt om een betere work-life balans te handhaven en daar zelfs in te groeien. Het was een zoektocht naar "wie ben ik en waar sta ik voor”.
Bedankt Catherine !'
XP, manager:

'Catherine, ik kan het niet genoeg benadrukken hoe belangrijk jouw coaching was voor mijn
verdere loopbaan. Ik kreeg inzicht in wie ik ben als persoon, mijn sterke en je zwakke punten en hoe deze eigenschappen zich in positieve of negatieve zin uiten in het dagelijks leven zowel
privé- als werk-gerelateerd. Met deze inzichten is er een traject uitgestippeld waarbij steeds werd uitgegaan van mijn eigen kwaliteiten.
Catherine zorgt er voor dat je deze kwaliteiten nog meer benut. Steeds met dezelfde rustige aanpak. Daardoor zie je de zaken ook eens in een ander perspectief. Met deze inzichten grijp je ook de kans om duidelijke volgende stappen te nemen en veranderingen te durven doorvoeren.  Kleine stapjes maar ook grote stappen voor de toekomst.'