Catherine Ruys, HR consultant en organisatiecoach

Coaching is altijd maatwerk. Grosso modo ga ik na een verkenning en verdieping van de vraagstelling samen met de klant na welke opties er zijn, welke er nog meer kunnen zijn en welke acties de opties met zich meebrengen. We zoeken belemmeringen en hulpbronnen op en maken een actieplan op.
Ik werk vanuit een kantoor te Gent en te Brugge en biedt ook coaching in de natuur aan. Klanten gaan dan samen met mij op stap in een bos, aan het strand of in een natuurgebied . We maken gebruik van de kansen die de natuur aanbiedt om terug te verbinden: met zichzelf, met de natuur en met de behoefte die in de vraagstelling schuilt. De krachtige ervaring van coachen in de natuur is bijzonder helpend om stappen vooruit te zetten naar een beter professioneel functioneren, een betere beslissing, een uitweg of naar datgene wat nodig is.

Bij DCR consulting vind je een betrouwbaar klankbord.   Vanuit mijn jarenlange ervaring adviseer en ondersteun ik klanten bij het nemen van beslissingen rond zakelijke of management issues. Mijn opleiding als coach helpt je om de juiste route te bepalen, niet alleen omtrent het hoe maar ook over het wat. Ik stuur je niet met lege handen in zee en reik je daarom handvaten en beproefde instrumenten aan. Zo houd je zelf de touwtjes in handen.

Ben je manager, leidinggevende of bestuurder, dan kan ik je bijstaan bij volgende beslissingen of delicate kwesties:

  • Hoe objectiveer je de beslissing om een bepaalde dienstverlening uit te besteden of af te bouwen?
  • Hoe onderbouw je een belangrijke strategische keuze en weet je ze helder te communiceren en overtuigend te brengen?
  • Hoe ontsla je medewerkers op een correcte en faire manier? Meer lezen?
  • Hoe creëer je draagvlak voor een reorganisatie die op interne tegenstand stoot ?

 

Als professional zijn er ook wel eens momenten dat je bepaalde vragen rond je loopbaan hebt:

  • Je loopt vast in je huidige functie. Hoe vind je jouw drive terug?
  • Je wil graag eens iets anders doen. Hoe zet je de eerste stap?
  • Je ondervindt vaak dezelfde moeilijkheden. Hoe kan je dit vermijden?
  • Je twijfelt of je je job goed doet. Hoe kom je dat te weten?
  • Je komt in een conflictsituatie terecht. Hoe raak je daar weer uit?

Meer weten? Stuur me een bericht.

Nog eens heeeeel erg bedankt voor het delen van je kennis maandag; en vooral ook voor je spontane, superaangename stijl en persoonlijkheid die jij zo goed weet in te zetten in het geven van opleiding.

T.V., deelnemer opleiding

Catherine, bedankt om mijn leven in het afgelopen jaar terug op de rails te zetten en mij terug in mezelf te laten geloven. Je hebt ervoor gezorgd dat ik mijn jaar met een goed gevoel heb kunnen afsluiten en dat ik terug sta waar ik moet staan. Je ben het mooiste hoofdstuk van dit jaar en ik neem alles mee naar de toekomst. Bedankt voor alles.

PVH, coachee

Catherine, jouw berichtje deed me veel plezier! Ik las het net voor ik vertrok naar het sollicitatiegesprek. Het was een fijn duwtje in de rug. Het is goed verlopen en afgelopen: ik heb een contract getekend! Dank voor je steun en vriendschap.

AR, coachee

Beste Catherine,
Hier ben ik dan met een woordje van dank.
Wat niet in mezelf zou opgekomen zijn maar wat voor mijn werkgever blijkbaar een goeie zet was om es alles op een rijtje te zetten en met een buitenstaander te praten… in dit geval met jou.
De 1ste sessie luisterde jij als geen ander en er werden tips gegeven en voornemens gemaakt… de 2e sessie enige tijd later mocht ik kiezen op welke locatie.
Jij wist als geen ander hoe een omgeving als in de natuur de ideale plek is om te luisteren en vergelijkingen te maken … daar stond ik wel eventjes bij stil.
Confronterend met je lichaam maar wat je ook een enorme boost geeft om opnieuw er tegen aan te gaan maar in harmonie met jezelf en de natuur.
En inderdaad ik recupereer nu verder maar de natuur moest ook ferm recuperen na zo’n te warme zomer… dat was de waarheid.
Catherine nog es een dikke merci…je bent een krak in je vak …ik hoop dat je nog veel mensen mag ondersteunen op die manier … ik ben vol lof en het gaat je goed.

S, coachee

Catherine heeft ons geholpen op een moment dat onze onderneming het heel moeilijk had. Ze heeft begrepen waar het echt om gaat en door ons dat terug te geven en te kaderen heeft ze ons managementteam echt vooruit gebracht.

Een bestuurder,

Catherine heeft voor ons bedrijf een project opgezet waarbij we de in- en outsourcing kritisch tegen het licht hebben gehouden. Dit project is grondig en degelijk uitgevoerd. Nu beschikken we over een referentiekader waarbij we in de toekomst deze afwegingen zelf op een heel gestructureerde en systematische manier kunnen maken. Het project heeft niet alleen geleid tot besparingen maar ook tot heel wat efficiëntiewinsten.

Luc Maertens, MBZ

Wat wij vooral waarderen aan Catherine is haar creatieve en intelligente inbreng en dit zowel door haar inhoudelijke kennis van zaken als door haar professionele aanpak van het proces met alle betrokkenen. We hebben in korte tijd veel bereikt dankzij haar manier van werken!

Een CEO,

Catherine, de drie sessies bij jou hebben mij deugd gedaan. Zeggen dat de Bijbelse schellen van mijn ogen gevallen zijn, is misschien wat overdreven, maar mijn ogen zijn toch wel open gegaan voor dingen waar ik in het verleden misschien te snel voorbij aan ging. Dat je niet alleen bent wat je doet bijvoorbeeld, maar ook hoe je jezelf presenteert, en hoe men kijkt naar je. Perceptie is misschien niet alles, maar toch bijna…

Ik was al overtuigd van het belang van communicatie, maar ik heb geleerd dat dit belang niet kan worden overschat. Daarom niet noodzakelijk méér, maar wel beter communiceren leidt tot duidelijkere afspraken, snellere reactie en eigenlijk zelfs productiviteit.
Je hebt me geholpen om wat ik zelf al wist dat moest gebeuren, onder ogen te zien, en er aan te beginnen.
Verandering, ook van leiderschapsstijl, is altijd een beetje onwennig. Maar nu zie ik er beter beginnen aan, en doe ik het ook.

Ik dank je. Ik ben er beter van geworden, en mijn team ook.

Een leidinggevende,

Ik loop al lang met het idee dat er iets moest veranderen in mijn
loopbaan maar ik wist niet precies wat.
Na de loopbaanbegeleiding bij Catherine sta ik hierin een heel stuk verder. Door het werken aan de verschillende puzzelstukjes condenseren de zaken zich. Plots kon alles op één A4tje, en dan besefte ik ‘Ja, dàt is het wat ik wil’.
De zaken komen in een stroomversnelling nu ik een concreet doel, een actieplan en een timing heb. Catherine hielp me op een vlotte, professionele manier om terug te laten opborrelen wat ik in mij heb. Ze bracht structuur in mijn denken en heeft af en toe ook wel zaken in een andere context of daglicht geplaatst, me wat uitgedaagd, uit de vele woorden precies die eruitgehaald die echt van belang zijn. Dankjewel, Catherine!

Iemand die loopbaanbegeleiding volgde,

Catherine, hierbij wil ik u nog eens nadrukkelijk en van harte bedanken voor de sessies loopbaancoaching die ik heb doorlopen met u.

Ik hou hier bijzonder positieve gevoelens aan over en vind het verbazingwekkend hoe dit op zo’n korte termijn tot stand is gekomen.

Je hebt me nieuwe inzichten gebracht, vooral mijn ondernemende factor heb je terug naar boven gevist en ter sprake gebracht.Ik weet nu ook beter welke waarden voor mij onmisbaar zijn in mijn job.

Dit alles is blijven nazinderen bij mij. Het heeft absoluut meegespeeld in mijn beslissing en de keuze voor mijn nieuwe job. Dankjewel!

Een cliënt loopbaanbegeleiding,

Catherine heeft van in het begin individuele en objectieve gesprekken gevoerd met alle medewerkers van ons team waardoor ze een goed zicht kreeg op de samenwerking binnen ons team. Hierdoor kregen we meteen adviezen en concrete tips op onze maat. Teamvergaderingen werden efficiënter en kwaliteitsvoller. Haar coaching gaf een nieuwe dynamiek aan onze manier van leiding geven. We staan ook sterker in het team als leidinggevenden.

Catherine, nogmaals bedankt voor jouw hulp en steun.

Twee leidinggevenden,